Skip to content

RENT A CAR: CE SE INTAMPLA DACA NU ALIMENTEZI CORESPUNZATOR?

inchirieri auto constanta

RENT A CAR Cu toții facem greșeli. Indiferent că este din cauza oboselii sau a neatenției, fiecare dintre noi a fost pus în fața unei situații relativ simple, în care a luat decizia greșită, iar apoi a trebuit să depună efort pentru a o rezolva. Deși nu mulți tind să recunoască, o greșeală comună, specifică șoferilor începători, însă des întâlnită și în cazul celor mai experimentați mânuitori ai volanului, este alimentarea la pompă cu un combustibil greșit. Mai jos vom analiza situatiile in functie de gradul de dificultate al problemei .

RENT A CAR: Ce facem în cazul că am depistat greşeala înainte de a porni motorul?

Aşadar, indiferent dacă aţi alimentat cu benzină în loc de motorină sau invers, prima recomandare este să nu porniţi în nici un caz motorul şi să solicitaţi o autospecială pentru a transporta maşina la un service. În cel mai bun caz, când eroarea este depistată înainte de a porni motorul, problema se rezolvă prin eliminarea combustibilului necorespunzător şi spălarea rezervorului. Preţul procedurii poate varia de la un service la altul şi în funcţie de specificul tehnic al maşinii, însă această soluţie este şi cea mai accesibilă.

Maşina cu motor diesel a fost alimentată cu benzină, rezervorul fiind aproape gol.

Datorită specificului motorizărilor diesel şi conductelor de combustibil pe acest tip de automobile, chiar şi fiind rezervorul gol, în conducte mai rămâne o cantitate suficientă de motorină pentru a porni motorul în mod normal, ba chiar pentru a mai parcurge câteva zeci sau sute de metri. Astfel, la pornirea motorului şoferul nu va depista imediat greşeala, însă aceasta nu se va lăsa mult aşteptată, or odată ce motorina va fi epuizată iar în motor va fi pompată benzina, motorul va produce zgomote dureroase iar în câteva clipe va opri. 

Maşina cu motor diesel a fost alimentată cu benzină, în rezervor fiind prezentă o cantitate mai mare de motorină.

Acest caz are şi cele mai dramatice consecinţe. Cu o cantitate suficientă de motorină în rezervor, benzina alimentată va crea un amestec de combustibil extrem de periculos pentru unitatea de propulsie. Ca şi în cazul evaluat mai sus, motorul va porni în regim normal, însă după scurt timp în motor va ajunge noul amestec ucigaş. În acest caz, dacă cantitatea motorinei este mai mare decât cea a benzinei, motorul nu va opri, dar va pierde simţitor din performanţe, iar activitatea acestuia va fi acompaniată acum de zgomote ciudate. La scurt timp temperatura motorului va indica o creştere, ceea ce poate provoca daune fatale pentru motor.

Servicii AUTO HOUSE CONSTANTA

Închirieri auto / Rent a car
Transfer aeroport Kogălniceanu
Acte auto
Curse private

Dacă ai mai multe întrebări legate de serviciile noastre și ce implică acestea, îți recomandăm sa vizualizezi secțiunea noastră de ÎNTREBARI și RĂSPUNSURI aici

Alte informații necesare Auto House Constanța – Rent a Car:

Adresa noastră: Str. Ioan Lahovari, nr. 137, Constanța (zona Trocadero)
Telefon: 0723 147 902 / 0723 816 049
Whatsapp: 0723 147 902 / 0723 816 049
Email: inchirieriautoconstanta@gmail.com

Pagina noastra de Facebook unde poti gasi cele mai multe oferte, o poti gasi aici: AUTO HOUSE CONSTANTA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *